Onneksi olkoon Hans Gennerud, Gullers Gruppin toimistojohtaja! Voititte Suuret toimistot, myyntikate +100 MSEK- sarjan Vuoden Toimisto 2018-tutkimuksessa Ruotsissa aiemmin tänä vuonna. Mitä voitto teille merkitsi?

”Kiitos! Meille voitto on merkki siitä, että kasvumatkamme on onnistunut. Aloitimme pienenä  PR-/viestintä-toimistona ja nyt olemme monipuolinen markkinointiviestinnän- toimisto laajalla tarjoomalla.”

”Matkamme on kestänyt muutamia vuosia ja sen takia palkinto tuntuu erityisen hienolta. Oli hienoa saada palkinto, mutta meille on tärkeää myös se tieto, jonka joka vuosi olemme saaneet omasta raportistamme.”

Samalla kun otitte vastaan tämän Årets Byrå 2018-palkinnon helmikuussa, teitte historiaa!  Gullers Grupp on ainoa toimisto joka on voittanut kilpailun nyt 8 kertaa! Mitä tämä teille merkitsee?

”Olemme olleet Årets Byrå -tutkimukssa mukana aivan alusta, melkein 20 vuotta. Joka vuosi olemme käyttäneet tutkimusta kompassina omaa sisäistä laatu-, kasvu- ja kehitystyötä varten. Olemme saaneet siitä todellista arvoa, vaikka emme olekaan voittaneet joka vuosi.”

”Joka vuosi on näkynyt vähän parannusta tuloksissa, mutta on ollut jopa vielä kiinnostavampaa verrata toimiston omaa kehitystä monen vuoden ajalta, yhden tutkimuksen avulla. Tällä tavalla Årets Byrå on todella edistänyt omaa kehitystämme ja kasvuamme näiden vuosien aikana.”

Teillä on kova kasvu meneillä, ja nyt teillä on jo toimisto viidessä kaupungissa. Se myös tarkoittaa uusia ihmisiä ja suurempaa organisaatiota. Kuinka paljon Gullersin oma porukka osallistuu kehitystyöhön? Entä asiakkaat?

”Gullersin työntekijöillä on kova halu kehittyä. Se on myös koko toimiston halu ja pyrkimys. Kolmen viime vuoden aikana olemme kasvaneet 250 prosenttia, ja vaikka olemme kasvaneet niin voimakkaasti, olemme säilyttäneet paikkamme Årets Byrå -kilpailussa. Se ei olisi ollut mahdollista ilman toimiston aitoa laatusitoumusta.

”Emme vain käytä tutkimusta toimistotasolla, vaan myös projektitasolla – kehitämme siis toimistoa monella eri tasolla tutkimuksen avulla. Esimerkiksi kehitämme sitä, miten voimme paremmin seurata ja mitata omaa työtämme, ja myös miten kehitämme asiakaskommunikaatiota.”

Olet itse ollut Gullers toimistossa monta vuotta toimitusjohtajana, mutta olette juuri nimittäneet Ulf Dahlqvist:in uudeksi toimitusjohtajaksi. Myös hän on ollut Gullersillä yli kymmenen vuotta. Pitkäjänteisyys näyttää olevan avaintekijä teillä. Mitä muita reseptejä on menestyksenne takana?

”Luulen että voimme sanoa, että Gullers Gruppilla on ideologia. Haluamme olla toimisto, joka ei vain tee vain projekteja vaan toimisto, joka haluaa tehdä hyviä hankkeita. Haluamme, että työmme auttaa vahvistamaan avointa demokraattista yhteiskuntaa. Sitä me kannatamme. Työmme tavoitteena on tehdä yhteiskunnasta hieman parempi. Se antaa energiaa sekä työntekijöillemme että asiakkaillemme.”

”Olemme myös olleet mukana pitkään. Se tarkoittaa, että olemme tehneet paljon virheitä. Parhaimmillaan olemme oppineet ja yrittäneet viisastua niistä joka kerta.”

Vuoden Toimisto -tutkimuksessa palkitaan toimistot, joilla ovat tyytyväisimmät asiakkaat. Asiakastyytyväisyys on fokuksessa. Lopuksi, onko sinulla pari vinkkiä siitä, miten parannat suhteita asiakkaisiin?

”Meidän osalta kaksi tärkeintä asiaa ovat: Tehdä hyvää työtä, jolla on merkitystä asiakkaan liiketoiminnalle. Ja jotta se olisi mahdollista, olla tiiviissä vuoropuhelussa asiakkaan kanssa.”